Klachtenwijzer

Met onze klachtenwijzer kunt u uw voet(-gerelateerde) klacht verkennen. Lees meer over de oorzaak en de behandelmogelijkheden die wij bieden.

Naar de klachtenwijzer


Haglundse exostose

Klacht
Een haglundse exostose is een stukje extra bot aanwas aan de achterzijde van het hielbeen. Door de uitstulping van het hielbeen kan er wrijving ontstaan in de schoen. In sommige gevallen kan er ook een slijmbeursontsteking opkomen.
 
Oorzaak
Een haglundse exostose ontstaat door een scheve trekkracht van de achillespees op het hielbeen (door bijvoorbeeld een  gekantelde stand van het  hielbeen), maar kan ook worden verergerd door wrijving van schoeisel met een slechte pasvorm of door een te stijve contrefort (achterzijde schoen).
 
De podotherapeut
De podotherapeut kan u een goed schoenadvies geven  en in sommige gevallen ook het contrefort van de schoen wat bijstellen om de druk te verminderen. Daarnaast kan een afwijkende voetstand invloed op de wrijving van de schoen op de exostose hebben. In dit geval is het ook mogelijk om met podotherapeutische inlay’s de stand te veranderen om zodoende de wrijving te verminderen.

Wilt u dat wij u terug bellen?

Afspraak?

Plan een afspraak.


Eerst even met ons kennismaken?