Klachtenwijzer

Met onze klachtenwijzer kunt u uw voet(-gerelateerde) klacht verkennen. Lees meer over de oorzaak en de behandelmogelijkheden die wij bieden.

Naar de klachtenwijzer


Hielpijn

Klacht
Hielpijn is een veel voorkomende klacht binnen de podotherapie. De pijn kan zowel veroorzaakt worden door een fasciitis plantaris of een hielspoor, dit zijn twee verschillende klachten.
Een fasciitis plantaris is een ontsteking van de peesplaat aan de onderzijde van de voet. Een hielspoor is een uitstulping (kalkvorming) aan het hielbeen. Ondanks dat het twee verschillende klachten zijn, lijken ze veel op elkaar en geven hetzelfde klachten patroon.

De meest voorkomende klachten bij een hielspoor en fasciitis plantaris zijn pijn bij het opstaan en na een lange tijd rust. Stekende pijnen in het hielbeen (met eventueel uitstralingen richting de tenen), welke bij belasting verergeren.

Oorzaak
De oorzaak van een fasciitis plantaris is hoge trekspanning op de peesplaat onder de voet. Wanneer men te lang door blijft lopen met deze klachten, kan er op den duur een botaanwas ontstaan (hielspoor). Een röntgenfoto kan uitsluitsel geven of er sprake is van een hielspoor of niet.
Een hoge trekspanning kan worden veroorzaakt door een hoge belasting (werk/sport), maar ook door verkeerd schoeisel en/of een afwijkende voetstand.

De podotherapeut
De podotherapeut kan bij een afwijkende voetstand eenpodotherapeutische inlay maken, om de voetstand te corrigeren. Eventueel kan aanvullend een tape worden toegepast om de peesplaat minder op spanning te laten staan. Omdat belasting een grote rol speelt, worden er belastingsadviezen op maat gegeven, ditzelfde geldt ook voor de schoenen.

Wilt u dat wij u terug bellen?

Afspraak?

Plan een afspraak.


Eerst even met ons kennismaken?