Klachtenwijzer

Met onze klachtenwijzer kunt u uw voet(-gerelateerde) klacht verkennen. Lees meer over de oorzaak en de behandelmogelijkheden die wij bieden.

Naar de klachtenwijzer


Hielpijn bij kinderen

Klacht
Hielpijn bij kinderen is vaak iets anders dan hielpijn bij volwassenen. Hielpijn bij kinderen wordt vaker gezien bij jongens dan bij meisjes (dit houdt niet in dat meisjes deze klachten niet kunnen krijgen!).

In het gehele lichaam bij kinderen zijn groeischijven aanwezig, welke tijdens de groei gaan sluiten. Aan de achterzijde van het hielbeen zit een groeischijf.
Klachten aan de hielen beginnen vaak met het sport tijdens de warming-up, nemen af tijdens het sporten en geven vooral klachten na het sporten. De dag na het sporten kan het nog door zeuren.

Oorzaak
Kinderen sporten en spelen veel. Hierdoor ontstaat er een irritatie aan deze groeischijf. Wanneer kinderen te lang door lopen met deze klachten, kan er zelfs een beschadiging optreden aan het kraakbeen tussen de twee botstukken.
Vaak geeft de overbelasting (sport/spelen) in combinatie met een afwijkende voetstand deze klachten. Ook kan verkeerd schoeisel de klachten verergeren of in stand houden.
Ook een trauma aan het hielbeen kan de oorzaak zijn van een morbus sever.

De podotherapeut
De podotherapeut kan bij een afwijkende voetstand een inlay maken om de voetstand te corrigeren. Tevens wordt de belasting onder de loep genomen en hierop specifiek advies gegeven, ditzelfde geldt ook voor de schoenen.

Wilt u dat wij u terug bellen?

Afspraak?

Plan een afspraak.


Eerst even met ons kennismaken?