Klachtenwijzer

Met onze klachtenwijzer kunt u uw voet(-gerelateerde) klacht verkennen. Lees meer over de oorzaak en de behandelmogelijkheden die wij bieden.

Naar de klachtenwijzer


Lopersknie

Een lopers knie, ook wel het Tractus Iliotibialis Syndroom genoemd, is de meest voorkomende oorzaak van pijn aan de buitenzijde van de knie bij hardlopers en bergwandelaars. Een lopers knie ontstaat door terugkerende frictie van de Iliotibiale band over de knobbel aan de buitenzijde boven de knie. Deze band zorgt voor stabiliteit van het kniegewricht tijdens het (hard)lopen. Herhaalde frictie geeft irritatie en kan zelfs een ontsteking geven.

Klacht
Het betreft een pijn aan de buitenzijde van de knieholte en het onderbeen. De pijn treedt vaak na enige tijd op en neemt hierbij progressief toe. De pijn wordt vooral gevoeld wanneer de voet de grond raakt.

Oorzaak
Deze klachten kunnen optreden door zwakte van de bil- en bovenbeenspieren. Ook kan er een standsafwijking zijn waarbij de knie, door het naar binnenkantelen  van de voet, ook verder naar binnen draait. Verder kan de mate van belasting een grote rol spelen.

De podotherapeut
De podotherapeut kan door middel van podotherapeutische inlays de voet- en kniestand corrigeren om zodoende de spanning op de Iliotibiale band te laten afnemen. Daarnaast kan de podotherapeut u voorzien van een goed schoenadvies voor een passende schoen bij de activiteiten die u doet. Vaak worden de handelingen in combinatie met een behandeling van een fysiotherapeut gedaan, om ook een eventuele zwakte van de bil- en bovenbeenspieren mee te nemen.

Wilt u dat wij u terug bellen?

Afspraak?

Plan een afspraak.


Eerst even met ons kennismaken?