Klachtenwijzer

Met onze klachtenwijzer kunt u uw voet(-gerelateerde) klacht verkennen. Lees meer over de oorzaak en de behandelmogelijkheden die wij bieden.

Naar de klachtenwijzer


Slijtage knie

Klacht
Slijtage van het kniegewricht is een chronische gewrichtsaandoening, waarbij het kraakbeen in het kniegewricht verminderd van kwaliteit. Hierdoor gaat het kniegewricht slijten en wordt de knie op den duur instabiel.
Een beperking in de bewegelijkheid van de knie is een teken van gonartrose, stijfheid van de knie (vooral in de ochtend), pijn in de knie welke zowel in rust en belasting voorkomt en instabiliteit van de knie.

Oorzaak
Er is geen specifieke oorzaak te vinden voor gonartrose, maar bepaalde belastingen kunnen het wel versnellen. Denk hierbij aan zwaar (eenzijdig) werk (veel hurken, knielen of veel kniebuigingen maken), trauma/letsel van de knie of een gewrichtsaandoening. Ook speelt overgewicht een grote rol. 

De podotherapeut
De podotherapeut kan niet zorgen dat slijtage in het kniegewricht verminderd, maar wel zorgen dat de belasting van de knieën wordt verbeterd en minder pijnklachten geeft. Wanneer er sprake is van een afwijkende voet- en/of kniestand, kan deze door middel van  podotherapeutische inlays worden ondersteund en op deze manier de druk beter verdelen.

Wilt u dat wij u terug bellen?

Afspraak?

Plan een afspraak.


Eerst even met ons kennismaken?