Klachtenwijzer

Met onze klachtenwijzer kunt u uw voet(-gerelateerde) klacht verkennen. Lees meer over de oorzaak en de behandelmogelijkheden die wij bieden.

Naar de klachtenwijzer


Marsfractuur

Klacht
Een marsfractuur, ook wel stressfactuur of vermoeidheidsbreuk genoemd, is een breukje van het middenvoetsbeentje. De oorzaak is meestal een overbelasting van de voorvoet. Deze klacht komt vooral voor bij hardlopers en lange afstandslopers. Men klaagt over pijn in de voorvoet tijdens het belasten. Daarna ontwikkelt pijn zich geleidelijk. Vaak zien we roodheid en zwelling op de plaats waar de pijn zich bevind.
(let op: De marsfractuur is de eerste 14 dagen op een röntgenfoto vaak niet waarneembaar!)

Oorzaak
Marsfractuur wordt meestal door overbelasting veroorzaakt. Repeterende overbelasting kan uiteindelijk  tot een breuk leiden. Ook wanneer er sprake is van botontkalking ( osteoporose) kunnen er breukjes ontstaan.
 
De podotherapeut
Bij verdenking van een marsfractuur zal er in overleg met de huisarts een röntgenfoto aangevraagd worden. Indien deze laat zien dat er sprake van een marsfractuur is, zal er eerst door middel van gips/taping behandeld worden.
In het stadium na de behandeling met gips is het wel belangrijk om ervoor te zorgen dat er door middel van goed schoeisel en voldoende drukontlasting voorkomen wordt dat deze blessure nogmaals ontstaat.

Wilt u dat wij u terug bellen?

Afspraak?

Plan een afspraak.


Eerst even met ons kennismaken?