Klachtenwijzer

Met onze klachtenwijzer kunt u uw voet(-gerelateerde) klacht verkennen. Lees meer over de oorzaak en de behandelmogelijkheden die wij bieden.

Naar de klachtenwijzer


Compartimentsyndroom

Een compartimenten syndroom is een aandoening die ontstaat omdat het vlies rond de onderbeenspieren te weinig ruimte geeft tijdens bewegingen. Wanneer spieren bewegen, moet de bloeddoorstroming toenemen maar door de snel oplopende druk, vanwege de beperkte elasticiteit van het strakke vlies , lukt dat niet.

Klacht
Het betreft een pijn aan de voorzijde van het onderbeen (meer aan de buitenzijde), welke meestal pas na enige tijd of intensiever bewegen ontstaat.. De pijn kan in verschillende gradaties aanwezig zijn. In de heviger gevallen is sporten onmogelijk. Het opvallende van deze blessure is dat de pijn na het stoppen (redelijk) snel verdwijnt. Na het hervatten komen de klachten snel weer terug. Vaak worden de klachten minder na enige training, in de minderheid van de gevallen verergeren de klachten.
 
Oorzaak
De pijn wordt veroorzaakt doordat de spierfascie (omhulsel van de spier) te strak voor de spier is. Als een spier intensiever gebruikt wordt, dan gaat er meer bloed naar de spier waardoor deze opzwelt. Doordat de fascie te strak zit, kan de spier onvoldoende opzwellen en ontstaat er een tekort aan bloed en dus zuurstof in de spier waardoor er pijnklachten ontstaan.
 
Podotherapeutische mogelijkheden
De podotherapeut kan een goed belasting- en schoenadvies geven.  In sommige  gevallen kan een podotherapeutische inlay bijdragen.

Wilt u dat wij u terug bellen?

Afspraak?

Plan een afspraak.


Eerst even met ons kennismaken?