Klachtenwijzer

Met onze klachtenwijzer kunt u uw voet(-gerelateerde) klacht verkennen. Lees meer over de oorzaak en de behandelmogelijkheden die wij bieden.

Naar de klachtenwijzer


Scheenbeenklachten

Klacht
Het betreft een pijn bij het lopen en bij aanraking van het scheenbeen. Dit wordt veroorzaakt door irritatie van het botvlies op de plaats waar de spieren zich aan het bot hechten. Door een overmatige belasting van de spieren aan en botvlies ontstaat hier een irritatie en dus pijn. In het begin is er alleen een zeurende of stekende pijn aanwezig na belasting en verdwijnt na rust; na verloop van tijd duurt het steeds langer en is steeds meer rust nodig voor de pijn helemaal verdwijnt. Uiteindelijk is de pijn altijd aanwezig, ook na langdurige rust.

Oorzaak
Mediaal tibiaal stress syndroom kan veroorzaakt worden door een verkeerd looppatroon of een verkeerde stand van de voet (het naar binnen zakken van de voet). Daarnaast kan zowel een  (hard)loopschoen met een te slap, versleten of verkeerde loopzool als  een te snelle opbouw van (hardloop)activiteiten een probleem vormen.

De podotherapeut
Een podotherapeut kan bij een afwijkende voetstand of looppatroon podotherapeutische zolen vervaardigen maar zal ook een goed belasting-en schoenadvies  meegeven worden. Verder kan de podotherapeut overleggen met de fysiotherapeut om u nog beter  te kunnen helpen.

Wilt u dat wij u terug bellen?

Afspraak?

Plan een afspraak.


Eerst even met ons kennismaken?