Klachtenwijzer

Met onze klachtenwijzer kunt u uw voet(-gerelateerde) klacht verkennen. Lees meer over de oorzaak en de behandelmogelijkheden die wij bieden.

Naar de klachtenwijzer


Lage rugklachten

Klacht
Klachten in de rug komen veelvuldig voor, het is ook lastig een specifieke oorzaak hiervoor te vinden. Binnen de podotherapie worden er geregeld lage rugklachten gezien.
De meeste klachten in de lage rug die gezien worden zijn overbelastingsklachten aan het SI-gewricht.

Stekende pijnen, zeurende pijnen (eventueel met uitstralingen) zijn veel gehoorde lage rugklachten binnen de podotherapie. De rug kan stijf voelen, er kan een constante lage rugpijn aanwezig zijn, maar ook pijn welke bij belasting toeneemt.

Oorzaak
De oorzaak van lage rugklachten is niet bekend, omdat er vrij veel klachten in de rug aanwezig kunnen zijn.
Zwaar werk, in dezelfde houding werken of een verkeerde (plotselinge) beweging kunnen oorzaken zijn van lage rugklachten. Ook een bekkenscheefstand (beenlengteverschil), afwijkende voetstand of een aangeboren afwijking zoals een scoliose kunnen lage rugklachten veroorzaken.

De podotherapeut
De podotherapeut kan bij een afwijkende voetstand en/of een bekkenscheefstand een inlay maken om de voetstand te corrigeren en wanneer er sprake is van een bekkenscheefstand, dit te compenseren.

Wilt u dat wij u terug bellen?

Afspraak?

Plan een afspraak.


Eerst even met ons kennismaken?