Klachtenwijzer

Met onze klachtenwijzer kunt u uw voet(-gerelateerde) klacht verkennen. Lees meer over de oorzaak en de behandelmogelijkheden die wij bieden.

Naar de klachtenwijzer


Gewrichtsontsteking in de voorvoet

Klacht
Een capsulitis is een ontsteking/irritatie van de gewrichten in de voorvoet. Onder de bal van de voet bevinden zich kopjes, welke zijn bedekt met gewrichtskapsels. Deze kapsels kunnen ontstoken/geïrriteerd raken.
Zeurende en stekende pijnen zijn vaak gehoorde pijnklachten van een capsulitis, welke bij belasting verergeren.

De oorzaak
De oorzaak van een capsulitis kan een verandering van belasting zijn (meer gaan sporten/werken), het dragen van nieuwe schoenen of een afwijkende voetstand. Deze klacht wordt vaak gezien bij een combinatie van bovenstaande oorzaken. Ook bij deze klacht spelen schoenen een rol. De schoen kan te klein/smal of de loopzool van de schoen is niet geschikt.

De podotherapeut
De podotherapeut zal eerst met u uw dagelijkse belasting bespreken, is dit veranderd de laatste tijd? Ook worden uw schoenen gecontroleerd en een schoenadvies gegeven. Tevens wordt er Als blijkt dat de voetstand  invloed heeft  op deze klachten kunnen  er podotherapeutische inlays worden vervaardigd om de druk onder de voorvoet te ontlasten.

Wilt u dat wij u terug bellen?

Afspraak?

Plan een afspraak.


Eerst even met ons kennismaken?