Klachtenwijzer

Met onze klachtenwijzer kunt u uw voet(-gerelateerde) klacht verkennen. Lees meer over de oorzaak en de behandelmogelijkheden die wij bieden.

Naar de klachtenwijzer


Hamertenen en klauwtenen

Klacht
Hamertenen en/of klauwtenen geven pijnklachten aan de tenen. Een hamerteen houdt in dat het voorste teenkootje scheef staat (in een diepstand), terwijl bij klauwtenen de overige kootjes ook scheef staan. Wanneer men last heeft van klauwtenen, kunnen er bovenop de tenen drukplekken en/of likdoorns/eeltvorming ontstaan, maar ook aan het topje van de teen (dit komt ook voor bij hamertenen).

Oorzaak
De oorzaak van hamer en/of klauwtenen ligt vaak bij schoeisel. Men draagt vaak te klein schoeisel, waardoor tenen niet de juiste ruimte krijgen en in de schoenen moeten klauwen, om nog af te kunnen wikkelen.
Tevens zijn ziektes als diabetes en/of reuma een oorzaak van hamertenen/klauwtenen, omdat de spieren en zenuwen worden aangetast en hierdoor de tenen in deze stand kunnen trekken.

De podotherapeut
De podotherapeut kan voor de stand van de tenen een orthese maken (dit is een siliconen teenstukje), welke de tenen kan strekken. De tenen moeten dan nog wel corrigeerbaar zijn. Tijdens het functieonderzoek van de voet wordt bekeken of dit mogelijk is.
Mocht de rest van de voetstand ook afwijken, dan kan er ook een inlay worden vervaardigd voor het optimaliseren van de voetstand. Er zal ook altijd schoenadvies worden gegeven.

Wilt u dat wij u terug bellen?

Afspraak?

Plan een afspraak.


Eerst even met ons kennismaken?