Klachtenwijzer

Met onze klachtenwijzer kunt u uw voet(-gerelateerde) klacht verkennen. Lees meer over de oorzaak en de behandelmogelijkheden die wij bieden.

Naar de klachtenwijzer


Ingegroeide nagel

Klacht
Een ingegroeide teennagel is een nagel die scheef groeit, waardoor het continu langs de huid schuurt, dit geeft vaak pijnklachten en/of ontstekingen. Er kan sprake zijn van een soort ‘splinter’ aan de zijkant van de nagel, welke in de nagelwal drukt.

Oorzaak
Oorzaken van een ingegroeide teennagel kunnen zijn:

  • Het verkeerd knippen van de nagels (te kort, rond knippen)
  • Een trauma van de nagel (bijvoorbeeld door er iets op te laten vallen)
  • Een te krappe/smalle schoen kan er voor zorgen dat de druk op de nagel toeneemt en in de huid drukt
  • Sterk transpirerende voeten


De podotherapeut
Een podotherapeut kan advies geven over schoenen, wanneer deze te smal zijn. Ook kan er advies worden gegeven over het knippen van de nagel (een nagel moet altijd recht worden afgeknipt, hoekjes mogen niet worden ingeknipt).

Wanneer de nagelvorm afwijkt kan de podotherapeut een nagelbeugel maken, welke op de nagel wordt bevestigd. De spanning van deze beugel zorgt er voor dat de hoekjes van de nagel uit de huid worden getrokken en weer recht gaan groeien. Het verschilt per persoon hoe lang dit duurt, soms is het herplaatsen na één of twee keer voldoende, bij anderen duurt dit wat langer (ook afhankelijk van de oorzaak!).

Wilt u dat wij u terug bellen?

Afspraak?

Plan een afspraak.


Eerst even met ons kennismaken?