Ruime ervaring & kennis
Al meer dan 30 jaar
Innoverend
In kennis & technologie
Persoonlijke aanpak
Wij nemen de tijd voor u

Diabetes Voetencheck App

Er is  een app ontwikkelt om diabetespatiënten te monitoren op de juiste zelfzorg voor de voeten. Eén op de vier diabetespatiënten heeft namelijk te maken met een slechte doorbloeding en een verminderd gevoel in de voeten.

De kans op slecht genezende voetwonden met een risico op amputatie neemt daarom toe. Een regelmatig bezoek aan de podotherapeut is belangrijk om risicofactoren op te sporen en te beperken. Door de coronacrisis zijn veel podotherapiepraktijken- en (medisch) pedicurepraktijken alleen open voor spoedgevallen, waardoor voetproblemen bij deze kwetsbare groep mensen snel kunnen verergeren. De app is ontwikkeld door  RondOm Podotherapeuten en heeft deze app beschikbaar gesteld voor alle  podotherapeuten die  patiënten met diabetes in hun praktijk behandelen.

Zelfzorg
Diabetespatiënten zijn gezien de situatie rondom het coronavirus meer aangewezen op het zelf verzorgen en controleren van de voeten. Om voetproblemen te voorkomen zijn dagelijkse verzorgmomenten en de juiste zelfzorg cruciaal.

De app
De app verstuurt diabetespatiënten een dagelijks pushbericht dat vraagt of de patiënt de voeten wil controleren. De patiënt wordt hierbij begeleid met instructiefilmpjes en interactieve vragen
De app werkt met een controlemechanisme: het resultaat van de vragen kan ertoe leiden dat de patiënt gevraagd wordt een foto in te sturen via de app, zodat de podotherapeut de voeten kan beoordelen op afstand. Ook houdt de app bij of de patiënt de app (dagelijks) gebruikt. Wanneer dit niet het geval is, neemt de podotherapeut contact op en zal met de juiste gesprekstechnieken de patiënt motiveren tot betere zelfzorg.

Foto uploaden
Naast de dagelijkse voetcontrole kan de patiënt op ieder gewenst moment een foto insturen als hij/zij onregelmatigheden aan de voeten constateert. De foto komt rechtstreeks in de mailbox van de podotherapeut terecht. De podotherapeut zal de foto beoordelen en bepalen of een spoed praktijkbezoek noodzakelijk is.Gratis beschikbaar voor patiënten
De app is gratis te downloaden voor patiënten van Podotherapie Läken in de App Store en Play Store onder de naam Diabetes Voetencheck.

Meer informatie

Neem gerust contact met ons op.
0599-82 02 82
receptie@podotherapielaken.nl