Ruime ervaring & kennis
Al meer dan 30 jaar
Innoverend
In kennis & technologie
Persoonlijke aanpak
Wij nemen de tijd voor u

Wettelijke eisen werkschoenen

Draagt u gecertificeerde veiligheidsschoenen? Dan is het de vraag of u daarmee ook veilig werkt. Wanneer u uw inlegzolen in u werkschoen heeft geplaatst kan het de beschermende werking van de schoen teniet doet. Hiermee vervalt de aansprakelijkheid van de leverancier, met alle risico’s voor werkgever en werknemer.

Sinds 2011 is de norm EN-ISO 20345 gewijzigd. Gecertificeerde veiligheidsschoenen die onder deze norm gekeurd worden, moeten minstens voldoen aan enkele basisvereisten zoals een beschermende neus, bovenmateriaal van kroetleder (of een vergelijkwaardig synthetisch materiaal) en een binnenvoering. Tevens is bepaald met deze norm dat de aansprakelijkheid van de producent van gecertificeerde veiligheidsschoenen vervalt als de drager gebruikmaakt van eigen inlegzolen. Het risico is dan voor de werkgever en de werknemer. Let op, dit geldt ook als de veiligheidsschoen zelf is gecertificeerd en de zool is voorgeschreven door een gecertificeerde podotherapeut. Het gaat namelijk om de combinatie van beiden die gezamenlijk gecertificeerd moet zijn.

Wanneer blijkt dat u inlegzolen wil laten aanmeten voor uw werkschoenen zullen wij u uitleg geven over de door ons vervaardigde gecertificeerde inlegzolen.

Meer informatie

Neem gerust contact met ons op.
0599-82 02 82
receptie@podotherapielaken.nl