Podotherapie

Voeten zijn de basis van het menselijk lichaam. Patiënten met voetproblemen kunnen ook andere lichamelijke klachten of afwijkingen krijgen aan de enkels, knieën, heupen of rug. Podotherapeuten zijn specialist op het gebied van de voet en behandelen deze klachten.

De podotherapeut behandelt patienten met voetklachten of klachten aan het houdings- en bewegingssysteem, die voortvloeien uit een afwijkend functioneren en/of afwijkende stand van de voeten. De podotherapeut heeft een vierjarige HBO opleiding afgerond en kan zich daarnaast verder specialiseren in bijvoorbeeld diabetespodotherapie.


Hoe gaan wij te werk?

Het onderzoek bestaat uit diverse onderdelen en afhankelijk van uw klacht kunnen één of meerdere onderdelen de aandacht krijgen. Wanneer u voor de eerste keer bij ons komt zal er een uitgebreid vraaggesprek plaatsvinden waar uw klacht besproken zal worden. Op deze manier krijgt de podotherapeut meer inzicht in uw probleem en de mogelijke oorzaken.
 
Vervolgens zal de podotherapeut een lichamelijk onderzoek uitvoeren. Er zal een analyse worden gedaan naar  de bewegingsmogelijkheden en de stabiliteit van de gewrichten in uw voeten en enkels. Indien nodig en gewenst zullen ook uw knieën, heupen en rug uitgebreid onderzocht worden. Tijdens het onderzoek zal er een uitgebreide inspectie gedaan worden naar uw voetstand in relatie tot uw lichaamshouding en zal het functioneren van uw voeten en benen beoordeeld worden. Afhankelijk van uw probleem zal de podotherapeut een aantal testen uitvoeren om de oorzaak van uw klacht nog beter inzichtelijk te krijgen. Daarna zal de podotherapeut de therapiemogelijkheden met u bespreken.

Wilt u dat wij u terug bellen?

Afspraak?

Plan een afspraak.


Eerst even met ons kennismaken?