Ruime ervaring & kennis
Al meer dan 30 jaar
Innoverend
In kennis & technologie
Persoonlijke aanpak
Wij nemen de tijd voor u

Wat is Podotherapie?

Informatie over Podotherapie

Wat is Podotherapie?

Podotherapie is sinds 1982 in Nederland een wettelijk erkend paramedisch beroep. De titel “podotherapeut” is een beschermde titel.

De opleiding tot podotherapeut is een 4-jarige fulltime Hoger Beroeps Opleiding met een Bachelor-degree. Een dergelijke opleiding is wettelijk erkend als deze voldoet aan wat omschreven staat in de Wet-BIG, artikel 34. Naast de 4 jarige opleiding  kan er een twee jarige Post HBO tot diabetes podotherapeut  gevolg worden. Het doel van deze opleiding is dat de diabetespodotherapeut deskundig is op het terrein van preventie, diagnostiek en behandeling van de (gecompliceerde) diabetische voet.

Beschermde titel

Sinds 1982 in Nederland een wettelijk erkend paramedisch beroep.

Opleiding

4 jaar fulltime Hoger Beroeps Opleiding met een Bachelor-degree.

Diabetes

Preventie, diagnostiek en behandeling van de diabetische voet.

Om de kwaliteit te waarborgen dient de podotherapeut zich aan bepaalde hygiëne- en beroepscodes te houden. De Nederlandse Vereniging voor Podotherapeuten en het Kwaliteitsregister Paramedici zien erop toe dat haar leden deze regels navolgen.

Circa 70% van de Nederlandse bevolking krijgt te maken met voetklachten of voet gerelateerde klachten. Podotherapeuten behandelen klachten die voortkomen uit afwijkend functioneren van de voeten en/of het looppatroon. Ook behandelen zij huid- en nagelaandoeningen en geeft een podotherapeut preventieve adviezen.

0%
Voetproblemen

Meer informatie

Neem gerust contact met ons op.
0599-82 02 82
receptie@podotherapielaken.nl