Update: Coronavirus COVID-19

Geplaatst op 17/03/2020

Het zal u niet ontgaan zijn dat we in een bijzondere en onzekere periode terecht gekomen zijn door de komst van het COVID-19 virus ook bekend als het Coronavirus. Als maatschappij zullen we met elkaar deze situatie het hoofd moeten bieden. Aan iedereen wordt gevraagd om te doen wat binnen diens macht ligt om ervoor te zorgen dat de maatschappij zo min mogelijk ontwricht wordt en ons zorgsysteem niet overbelast raakt. 


Vanuit Podotherapie Läken  nemen wij uiteraard ook onze verantwoordelijkheid in deze maatschappelijke uitdaging. Gelukkig hebben we een goed team dat samen zorgdraagt voor de continuïteit van de podotherapeutisch zorg in situaties als deze. 


Afspraken


Graag informeren wij u over de afspraken die Podotherapie Läken  gemaakt heeft om het COVID-19 virus zo goed als mogelijk het hoofd te bieden.


Om praktijkbezoeken tijdens de coronacrisis zoveel mogelijk te beperken zijn we overgestapt naar telefonische- en videoconsulten. 


Mocht het toch nodig zijn om de praktijk  te bezoeken  vanwege medisch noodzakelijke zorg hebben wij de volgende maatregelen genomen: 


We volgen de richtlijnen van het RIVM en de maatregelen van de overheid.


We volgen zoals gebruikelijk de richtlijnen Hygiëne en Infectiepreventie, waarbij wij nog vaker dan normaal onze handen wassen en desinfecteren.


Bij de ingang  desinfectie-alcohol aanwezig zijn om de handen schoon te maken.


Voor de balie, bureaus  en behandelstoelen zijn schermen geplaatst.


Alle werknemers moeten zich gezond voelen en mogen geen lichte symptomen van het Covid-19 virus hebben (d.w.z. geen keelpijn, gevolgd door een droge hoest en neusverkoudheid, ademhalingsklachten en/of koorts). Vertonen zij deze symptomen wel, dan mogen zij niet in aanraking komen met patiënten en collega’s; zij werken vanuit huis en proberen zo het team te ondersteunen.


Wij vragen van al onze medewerkers om hun sociale contacten (contacten buiten het werk) te beperken.


Houd 1,5 meter afstand


Uiteraard schudden wij geen handen meer.


U kunt ervan uitgaan dat iedere podotherapeut zeer zorgvuldig met hygiëne omgaat en bij elke twijfel van verkoudheid zullen we geplande afspraken annuleren.


Voor vragen of overleg neem gerust contact met ons op!


Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van het RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19


Terug naar nieuwsoverzicht

Wilt u dat wij u terug bellen?

Afspraak?

Plan een afspraak.


Eerst even met ons kennismaken?